Symfony Web PHP Framework

Beeldspraak kiest voor Symfony als het software framework voor de webapplicaties die we ontwikkelen. Symfony is een Open Source PHP framework: een gereedschapskist met hulpmiddelen voor het ontwikkelen van webapplicaties in de programmeertaal PHP. Het is een full-stack framework, wat inhoudt dat alle hulpmiddelen voor een webapplicatie aanwezig zijn en een structuur voor een optimale samenhang van alle onderdelen.

De voordelen van werken met Symfony:

Onderhoud

Een webapplicatie is vaak een onderdeel van een product. In de lifecycle van een product zal deze aangepast worden. Daarom moet een webapplicatie zo ontworpen zijn, dat deze voldoet aan het huidige doel en tegelijkertijd flexibel genoeg is om toekomstige doelen te kunnen realiseren.

Ontwikkeltijd

Het framework bevat gereedschappen om snel te ontwikkelen volgens agile methoden, een beheer interface is zelfs te genereren. Het gebruik van een framework zorgt ervoor dat de ontwikkeltijd besteed kan worden aan de onderdelen die de webapplicatie uniek maken.

Prijs en kwaliteit

Het gebruik van “design patterns” of “goede praktijken” wordt eenvoudig gemaakt, waardoor de kwaliteit van de geschreven code heel hoog is. Gecombineerd met de ontwikkeltijd en de mogelijkheid om onderdelen te kunnen hergebruiken levert dit een zeer interessante prijs / kwaliteit op.

Onafhankelijkheid en continuiteit

De in de praktijk best gebleken manieren van ontwerpen en ontwikkelen zijn toegepast in het framework. Daarnaast gebruikt Symfony graag goede onderdelen uit andere talen en frameworks. Een programmeur met PHP kennis en ervaring met Symfony kan snel aan de slag met een in Symfony ontwikkelde webapplicatie. Zo is het goed mogelijk met meerdere mensen tegelijk te werken aan een webapplicatie.

Bezoek de officiële website voor meer informatie over Symfony.